למים מזוקקים יש הגדרה מדויקת- אלו מים שעברו סינון וזיקוק ואין בהם מלחים.
גם מי גשמים טהורים ומי המסת קרחונים נחשבים מים מזוקקים (טבעיים) אך כיום בגלל זיהום המים נוטים לספוח גורמים שונים ורמת הניקיון שלהם מוטלת בספק.
כדי לייצר מים מזוקקים מאדים את המים ומעבים את האדים במיכל אחר. מכיוון שבמים מזוקקים אין מלחים הם מבודדים מבחינה חשמלית ולכן דרך לבדוק את איכות הזיקוק היא לבחון את מוליכות המים המזוקקים. קיימות דרגות שונות של טוהר למים מזוקקים כמו ,מים שטוּהרו פעמים (DDW) ומים שטוּהרו שלוש פעמים (TDW).
אחת הבעיות במים מזוקקים המופקים בצורה מלאכותית (תעשייתית) היא שהם נוטים לספוח פחמן דו-חמצני מהאוויר הסובב אותם ולכן רמת החומציות שלהם עולה (pH יורד); מים חומציים יכולים לפגוע במכשירים שונים.
מים מזוקקים מיועדים לתעשיות שונות ולתפקודים שונים (למשל המים במערכת הקירור של הרכב) אך אינם מיועדים לשתייה או להשקיה. הם אמנם נקיים, אך בהיותם חסרי מלחים הינם מוגדרים כבעלי לחץ אוסמוטי נמוך אשר מזיק לתאים חיים הבאים במגע עימם.
לעומתם, מים מטוהרים הם מים שעברו תהליכים שונים (בתלות במסנן או במערכת) ותוך כדי כך נוקו מגורמים מזהמים שונים כמתכות כבדות, חיידקים ולכלוך. בניגוד למים מזוקקים במים מטוהרים יש מלחים.
התמונה לקוחה מויקיפדיה.
מאת: ד"ר מאיר ברק
מחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע.
הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.