נוסח השאלה המלא: כאשר לוקחים כלי סגור מלא עד מחציתו במים הנמצא בשיווי משקל בטמפרטורת החדר ושואבים את אדי המים- בשלב מסוים יתחילו המים לרתוח. מדוע?
נקודת הרתיחה של נוזל מוגדרת כטמפרטורה בה לחץ האדים של הנוזל שווה ללחץ האטמוספרי.
טמפרטורת הרתיחה של מים בגובה פני הים (לחץ של 760 מ"מ כספית) היא 100 מעלות צלסיוס.
כאשר יוצרים סביבה מבודדת (כלי סגור) בעלת ואקום חלקי הרי שלחץ האוויר ירד. כאשר לחץ האוויר יגיע לנקודת לחץ האדים של הנוזל הנוזל יתחיל לרתוח בטמפרטורת החדר.
אם נרתיח מים לקפה ליד ים המלח (נמוך מפני הים) טמפרטורת הרתיחה תהיה גבוה מ100 מעלות צלסיוס; לעומת זאת אם נרתיח מים על פסגת האוורסט המים ירתחו בטמפרטורה של כ70 מעלות צלסיוס.
מאת: ד"ר מאיר ברק
המחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע
הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.