אני מניח שהשאלה כוונתה לזמן העיכול בבני אדם.
חשוב להפריד בין עיכול וזמן מעבר. בעוד שעיכול מתבצע כמעט אך ורק במעי הדק הרי שהמעבר של המזון מתרחש בהמשך דרך המעי הגס עד יציאתו מהגוף כצואה.
זמן העיכול של בשר הוא לרוב מספר שעות כלומר מה שאכלת בצהריים כבר לא יהיה "זמין" מבחינת רכיבים תזונתיים לגוף בלילה או מקסימום בבוקר שלמחרת אך יעברו לרוב עוד שעות רבות עד שהשאריות יצאו מהגוף (זמן מעבר כולל הוא לרוב 20 עד 30 שעות).
תמונה נלקחה מויקיפדיה
מאת: ד"ר מאיר ברק
המחלקה לביולוגיה מבנית
מכון ויצמן למדע
הערה לגולשים:
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בפורום. אנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה תמיד מתקבלות בברכה.