חשקה נפשכם בכעך קלוי עם גבינה לבנה לארוחת הבוקר? איך תוכלו לחתוך את הכעך לשני חלקים שלמים שמושחלים זה בזה כמו חוליות בשרשרת? נסו בזהירות!
אילוסטרציה: ג'ים בלק, ויקיפדיה
בסרטון הבא תוכלו לצפות איך המתמטיקאי והאמן ג'ורג' הארט, חותך את הכעך שלו.
צפייה מהנה! אחרי הפעלת הסרטון תוכלו לבחור בכתוביות בעברית.
הסרטון הופק בידי ג'ורג' הארט, georgehart.com; תרגום: יפעת אדלר, דוידסון אונליין
הסברים מפורטים לגבי אופן החיתוך תוכלו לקרוא בכתבה "איך לחתוך כעך לשני חלקים משורשרים" באתר של ג'ורג' הארט.
בהסברים ובצילומים שבקישור:
ראשית הצירים נמצאת באמצע החור של הכעך. ציר Z מצביע כלפי מעלה.
A היא הנקודה הגבוהה ביותר מעל ציר ה-X החיובי.
B היא הנקודה שבה ציר ה-Y החיובי נכנס לתוך הכעך.
C היא הנקודה הנמוכה ביותר מתחת לציר ה-X השלילי.
D היא הנקודה שבה ציר ה-Y השלילי יוצא מהכעך.
החתכים מתחילים בנקודה D, עוברים בנקודה A וממשיכים לנקודה B.
נסובב את הכעך ארבע פעמים כך שנוכל לבצע את החתך השחור ואת החתך האדום בצד העליון ובצד התחתון של הכעך. החתך השחור והחתך האדום עושים סיבוב של 360 מעלות סביב ציר ה-Z, כך שהם עושים סיבוב של 360 מעלות סביב הכעך.
חידה טופולוגית: איך אפשר לחתוך את הכעך כך שתיווצר טבעת מביוס עם פיתול אחד?
נהניתם? צפו בסרטונים הבאים:
איך לחתוך עוגה על פי עקרונות מדעיים באתר דוידסון אונליין.
סרטונים נוספים של ג'ורג' הארט באתר דוידסון אונליין.
אתר הבית של ג'ורג' הארט – כאן תוכלו לצפות ביצירות האמנות שלו ובמיצגי אמנות שהוא יצר.
יפעת אדלר
מכון דוידסון לחינוך מדעי
מכון ויצמן למדע
הערה לגולשים
אם אתם חושבים שההסברים אינם ברורים מספיק או אם יש לכם שאלות הקשורות לנושא, אתם מוזמנים לכתוב על כך בתגובה לכתבה זו ואנו נתייחס להערותיכם. הצעות לשיפור וביקורת בונה יתקבלו תמיד בברכה.